*Nettavisen* Nyheter.

Flere avvik ved norske asylmottak

I en av tilsynsrapportene omtales en beboer på et norsk asylmottak som hadde fått grøt, jordbærpuré og mangopuré som «akutt medisinsk behandling». (Illustrasjonsfoto). Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Mugg, budsjettjuks og ukvalifiserte ansatte er noen av problemene flyktninger støter på når de flytter inn på norske asylmottak, ifølge en gjennomgang Dagbladet har gjort av UDIs tilsynsrapporter.

Blant annet fant Utlendingsdirektoratet (UDI) mugg og råte av så alvorlig grad på ett av mottakene, at de varslet kommunelegen.

På et annet asylmottak, fant UDI at det ble brukt mindre enn budsjettert på barn og unge. Hva pengene har gått til kommer ikke fram av UDIs rapport.

I en av tilsynsrapportene omtales en beboer på et norsk asylmottak som hadde fått grøt, jordbærpuré og mangopuré som «akutt medisinsk behandling».

Ved et annet mottak var det ingen rutiner for politiattester på de frivillige som var i kontakt med mindreårige på mottaket.

Ett av mottakene ble ilagt totalt 17 pålegg. Flere omhandlet informasjon til flyktningene, blant annet fikk ikke beboerne noen veiledning i hvordan de skulle fylle ut kartleggingsskjema ved ankomst.

Flere av lederne for mottakene som ble ilagt påleggene kommenterer at de er fulgt opp og lukket innen tidsfristene som er gitt av UDI.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag