Flere barn misbrukt da de hadde bind for øynene

Foto: Varfjell, Fredrik (NTB scanpix)

Ny utvikling i Asker-saken.

15.08.13 08:30

Tobarnsfaren, som forrige uke ble pågrepet og siktet for overgrep mot to fem år gamle jenter i et skogholt i Asker, ble også etterforsket for overgrep mot barn i 2010 og i en periode fremover.

Han ble ikke straffeforfulgt for forholdene, men flere barn skal ha blitt tatt inn til dommeravhør av politiet.

Politiet ønsket å ta ut tiltale mot mannen, men Riksadvokaten satte en stopper for dette, angivelig fordi det ikke var nok hold i bevisene.

Henlagt
De mindreårige jentene skal ha fått bind foran øynene da tobarnsfaren skal ha forgrepet seg mot dem og man kunne derfor ikke være sikre på at overgrepene hadde funnet sted.

Det skriver VG i sin papirutgave onsdag.

- Saken fra 2010 var svært alvorlig, og vi var uenig i at den ble henlagt på bevisets stilling. Vi påklaget avgjørelsen til Riksadvokaten som likevel valgte å henlegge forholdet. Avgjørelsen var meget skuffende for de fornærmede sier advokat Vibeke Knapstad til VG.

Vil at etterforskningen gjenopptas
Hun var bistandsadvokat for flere av de fornærmede jentene i 2010 og sier til avisen at hun antar at etterforskningen gjenopptas på grunn av de nye opplysningene som har kommet, ettersom saken ikke er foreldet.

Ifølge avisens opplysninger, gjaldt etterforskningen fra 2010 overgrep mot fem mindreårige jenter.

Ifølge VGs opplysninger, gikk alle de fem jentene i denne saken i samme skoleklasse i Akershus, og de angivelige overgrepene skal ha funnet sted da han var alene i huset med minst ett av barna.

Jentene som i forrige uke forklarte seg for politiet har gitt lignende forklaring om at de skal ha fått bind for øynene og blitt ført inn i et skogholt ved Huldreveien på Borgen i Asker, ifølge TV 2.

Nok et overgrep
Budstikka skrev torsdag at mannen er mistenkt for ytterligere ett overgrep.

- Det var i forbindelse med en rundspørring politiet fikk vite om den andre saken, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til NRK.

Foreldrene til jenta, som skal være eldre enn de to jentene som ble avhørt forrige uke, var ikke klare over det som hadde skjedd før politiet tok kontakt.

- Hun fortalte om overgrepet til venninner, og det var foreldrene til en av venninnene som meldte fra, sier Backe.

Forrige uke ble tobarnsfaren vareteksfengslet i fire uker. Mannen erkjenner utuktig omgang med de to 5 år gamle jentene, men ikke voldtekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.