Gå til sidens hovedinnhold

- Flere billetter igjen til «Flåklypa»

«Flåklypa Grand Prix» feirer 35-årsjubileum med HD-film på Klingenberg kino i Oslo. Det er bare starten.

Den norske suksessfilmen «Flåklypa Grand Prix» feirer 35 år 28. august, og ifølge Remo Caprino har filmen aldri sett bedre ut. Filmen er nå digitalisert, oppjustert til HD-kvalitet i 16:9-format og fått nymikset 5.1-lyd.

- Vi har brukt to år og ti millioner kroner på lage den versjonen vi har nå, sier Caprino til Nettavisen.

Han forteller at det har vært en ekstrem jobb.

- De fleste som tar en 4:3-film og overfører det til 16:9-format, beskjærer filmen i over- og underkant. Vi har også beskjært, men vurdert fra scene til scene. Der beskjæring ikke har vært mulig, har vi rett og slett tegnet inn ny informasjon for å fylle ut bildet. Jeg vet ikke noen andre som har gjort det, sier Caprino.

Tilbake på kino?

- Dere har vel ikke gjort alt dette bare for én kinovisning. Er det en ny DVD-utgivelse på vei?

- Vi håper at vi kan sette opp filmen på norske kinoer på nytt. I tillegg jobber vi med en Blu-ray-utgivelse, og en rekke nye spill til iPhone og iPod Touch, sier Caprino.

Det er imidlertid ikke klart når «Flåklypa Grand Prix» i HD eventuelt dukker opp på kino eller når en Blu-ray-utgivelse kan stå i butikkhyllene. Enn så lenge er det jubileumsforestillingen på Klingenberg kino 28. august som gjelder, og det skal fremdeles være rundt 100 plasser igjen av totalt 800. Det er med andre ord ikke de aller beste plassene igjen.

Flere spill på vei

Det er også laget spill både til PC og Nintendo DS av «Flåklypa», og Caprino har også lagt ut et enkelt spill på nettbutikken App Store basert på filmen. DS-versjonen av «Flåklypa Grand Prix» har fått hederlig omtale her på Spillmagasinet.

HTML EMBED

«Med DS-spillet i hus gir jeg ikke bare ungene et mer enn brukbart alternativ til andre DS-spill på markedet. Jeg føler faktisk også at jeg bidrar til å ivareta norsk kulturhistorie når ungen leker seg med dette», skriver anmelder Dag Langerød, og ruller fire øyne på terningen.

En iPhone-versjon av DS-spillet er imidlertid helt uaktuelt, forklarer Caprino.

- Et DS-spill koster 400 kroner, mens på iPhone tar man bare noen kroner. Vi må dekke inn våre kostnader i et lite norsk marked, så en fullversjon av DS-spillet til iPhone er ikke aktuelt, sier han.

Kommentarer til denne saken