*Nettavisen* Nyheter.

Flere biltips etter drapet i Kristiansand

Dan Eivind Lid ble funnet drept i Kristiansand 3. oktober. Her er han fotografert foran Stortinget i forbindelse med Sians såkalte krenkefest. Til venstre Sian-profilen Fanny Bråten.

Dan Eivind Lid ble funnet drept i Kristiansand 3. oktober. Her er han fotografert foran Stortinget i forbindelse med Sians såkalte krenkefest. Til venstre Sian-profilen Fanny Bråten. Foto: Geir Olsen (NTB)

Politiet i Agder har fått inn flere tips etter at de etterlyste en bil i forbindelse med drapet på Dan Eivind Lid (48) i Kristiansand.

– Etter at vi gikk ut med etterlysningen, har publikum tatt kontakt med oss, uten at jeg kan gå nærmere inn på hvilken informasjon som er gitt, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Morten Formo i Agder politidistrikt til NTB fredag.

Politiet opplyste at de var interessert i å komme i kontakt med fører og eventuelle passasjerer i en bil som kjørte i Suldalsveien rett før klokka 5 lørdag 3. oktober. Lid ble funnet død i leiligheten sin i 13-tiden samme dag.

De ba også om tips fra publikum om observasjoner og bevegelser gjort i Suldalsveien/Gamle Mandalsvei mellom klokka 4.30 og 6 samme morgen.

Venter på obduksjonsrapport

– Vi arbeider fortsatt med å sammenstille all informasjonen vi har innhentet og kartlegger hva som er relevant, og hva som faller utenfor, sier Formo om etterforskningen.

Politiet venter på resultatene fra åstedsundersøkelsen og den endelige obduksjonsrapporten.

– Umiddelbart etter at vi fikk kjennskap til hendelsen, satte vi inn store ressurser på dette og det har vi fortsatt med å ha. Vi har også fremdeles bistand fra Kripos, sier politiadvokaten.

Holder det fortsatt åpent

Han bekrefter at det fortsatt ikke er noe som tilsier at drapet var politisk motivert, men legger til at etterforskerne fremdeles holder den muligheten åpen.

Avdøde var engasjert i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian), og deltok blant annet på den såkalte krenkefesten organisasjonen holdt utenfor Stortinget 29. august.

Når det gjelder mulig oppbevaring av narkotika og skytevåpen hos avdøde, er det også noe politiet heller ikke har konkludert på. 48-åringen var tidligere dømt flere ganger, blant annet for bruk av narkotika og besittelse av skytevåpen.

– Vi jobber med full styrke videre. Vi har sagt at hvis det skjer noe av nyhetsinteresse, vil vi gå ut med det til pressen, sier politiadvokat Morten Formo.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.