RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere blir tatt i eksamensjuks

Oslo (NTB): Rekordmange studenter ved universitetene i Bergen og Oslo jukset i fjor på eksamen. De siste fem årene er antall juksere tredoblet.

Universitetet i Oslo hadde ti studenter som ble tatt for juks i 2003. Tallet for 2008 viste at 30 studenter var tatt for juks. Ved Universitetet i Bergen ble fem studenter tatt for juks i 2003, mot 18 studenter i 2008, skriver Dagsavisen.

Universitetet i Bergen tror mye av grunnen til økningen er at de har innført bedre kontrollrutiner som gjør det vanskeligere å komme unna juks.

- Vi har i tillegg flere hjemmeeksamener enn før, og tilgangen på informasjon på internett kan øke fristelsen til å ta snarveier, sier Per Gunnar Hillesøy, sekretær for den sentrale klagenemnda ved Universitetet i Bergen.

Universitetet i Oslo reagerte med utestengning i ett eller to semestre i 12 av juksesakene. De mener grunnen til det høye tallet er at fagmiljøene kontrollerer studentene mer.

- Dette vil vi fortsette med og vi håper det kan virke preventivt og hindre en videre økning av antall saker, sier Finn Ragnar Berger, sekretær ved Den sentrale klagenemnd ved Universitetet i Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere