*Nettavisen* Nyheter.

Flere branner i helgen

Årets verste måned for boligbranner i gang.

07.12.08 12:07

Siden lørdag ettermiddag har det vært hele fire boligbranner rundt omkring i landet.

Desember er høysesong for boligbranner. I fjor var det likevel en nedgang med 53 registrerte branner i romjulsuken - det laveste antallet på minst ti år. Det var heller ingen som omkom i branner den uken.

Se Nettavisen få brannverntips her:
Pass på smultringgryta
Så fort begynner det å brenne

Natt til søndag fikk en tomannsbolig på Slemdal i Oslo store skader etter en brann. Åtte personer ble evakuert på grunn av brannen, men ingen ble skadd.

Brann i tv
Også på Rykkinn i Bærum måtte brannvesenet rykke ut. Et tv-apparat begynte å brenne og førte til store skader i stuen på leiligheten. Brannvesenet rykket ut kl. 05.38 og fikk raskt slukket brannen, opplyser Asker og Bærum Brannvesen til Nettavisen. Beboeren i leiligheten pådro seg ingen alvorlige skader.

Sendt lørdag kveld ble et bolighus på Meløy i Nordland lagt i ruiner etter en brann. Det var fare for at brannen skulle spre seg, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll over brannen, skriver Avisa Nordlands nettutgave.

Møre og Romsdal
Senere lørdag var det nok en brann i Møre og Romsdal. Da sto en hytte på Gjelsten i Vestnes i full fyr, skriver rbnett.no. Hytten ble totalskadd i brannen, men heller ikke her kom noen personer til skade.

Lørdag ettermiddag brant en enebolig i Skodje i Møre og Romsdal ned til grunnen. Alle som var i området kom seg unna flammene, opplyser politiet til Nettavisen.

Her er siste døgns branner:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.