RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere branner i Tønsberg - 12 personer sendt til legevakten

Foto: Kirvil Håberg Allum (tønsbergs Blad)
Sist oppdatert:
Tolv personer fraktet til legevakt med røykskader og over 30 personer ble evakuert da det brøt ut brann i en blokk på Kaldnes natt til onsdag.

Brannvesen og politi fikk melding om en brann i en bobil klokken 03.30 natt til onsdag.

Bare minutter senere fikk de en ny melding om en brann i en nyere boligblokk på fire etasjer på Kaldnes Brygge, skriver Tønsbergs Blad (tb.no)

Brannen i boligblokken hadde sitt utgangspunkt i en av boligblokkens heiser, opplyser politiet. Også beboere i naboblokken ble i første omgang evakuert.

Følg saken på tb.no

Flere branntilløp
Ifølge Tønsbergs Blads reporter på stedet ble det også oppdaget branntilløp i en større seilskøyte som ligger inni dokka utenfor blokka.

– Politiet antar at brannene er påsatt, da det er flere hundre meter mellom brannstedene, sier kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad i Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

På grunn av stor røykutvikling var flere personer forhindret fra å komme ut og ble reddet ned fra verandaer i leiligheten.

Store mannskapsstyrker fra nødetatene har vært på stedet i natt og politiet har også iverksatt taktisk og teknisk etterforskning.

For tidlig å si noe om skader
Ifølge Alstad er det for tidlig å si noe om helsetilstanden til de som er blitt eksponert for røyk, men samtlige beboere skal nå være ute av bygningen.

De evakuerte er nå samlet på et hotell i Tønsberg sentrum.

Politiet ber vitner som har gjort observasjoner i natt, som kan ha interesse for etterforskningen, ta kontakt med politiet på 02800.

Sto fast i femte etasje
Beboer Line Solberg var livredd og sjokkert. Mens det brant som verst og gangene var fulle av røyk var hun fast i femte etasje i en halv time.

– Dette er det verste jeg noen gang har opplevd. Jeg var livredd, sa Line Solberg til Tønsbergs Blads medarbeider på brannstedet i natt.

– Jeg så flammer fra heisen og gangen var full av røyk, så jeg kunne ikke komme noen vei. Det var bare å gå inn i leiligheten igjen. Da hadde jeg en dårlig følelse, forteller Solberg.

Hun gikk ut på terrassen. Her ble hun stående rundt en halv time før hun ble evakuert.

tb.no oppdaterer saken!

LES FLERE SAKER FRA TB.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere