*Nettavisen* Nyheter.

Flere branner natt til onsdag

Oslo (NTB): I løpet av en time ble det meldt om flere branner rundt omkring i landet natt til onsdag. I Tromsø måtte seks familier ut i kulden mens over 30 beboere ble evakuert da det begynte å brenne i en boligblokk i Oslo.

Den første brannen natt til onsdag startet i en boligblokk i Tromsø. Politiet ble varslet klokken 0.19. Kort tid etter ankom brannmannskaper stedet.

- Meldingen gikk ut på at det var full fyr i en leilighet. Da vi kom til stedet hadde alle de 13 beboerne evakuert seg selv, de var ute og uskadd. De har vi kontroll på, opplyser operasjonsleder Jørgen Ahlquist til Nordlys.

De 13 beboerne er fordelt på seks leiligheter i en tre etasjer høy blokk i et sameie som består av fem boligblokker. En rekke øyenvitner opplyser til avisen at brannen startet på en veranda utenfor toppetasjen. En nabo mente først at det var noen julelys som hadde tatt fyr, men brannen kan ifølge andre naboer ha oppstått i et fryseskap i en utebod på en veranda.

Ved 1-tiden hadde brannmannskapene fått kontroll over brannen.

Også i hovedstaden begynte det å brenne i en boligblokk. Brannvesenet og politiet ble varslet ved 1-tiden om brann i en leilighet på Høybråten. 35 beboere ble evakuert og ingen ble skadd, opplyser operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til NTB. Brannen var slukket etter en times tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag