RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere butikkansatte går ut i streik

KREVER DET SAMME SOM GUTTA: Trine Lise Sundnes sier det eneste Handel og Kontor krever er den samme garantien som gutta fikk. De vil ha det samme lønnsløftet for kvinner som for menn innen handelen. - Det er som å si til damene; vi trenger arbeidskraften deres, men lønnsutviklingen, den får dere ikke. Litt av et signal å sende i 2014, sier HK-lederen.
KREVER DET SAMME SOM GUTTA: Trine Lise Sundnes sier det eneste Handel og Kontor krever er den samme garantien som gutta fikk. De vil ha det samme lønnsløftet for kvinner som for menn innen handelen. - Det er som å si til damene; vi trenger arbeidskraften deres, men lønnsutviklingen, den får dere ikke. Litt av et signal å sende i 2014, sier HK-lederen. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr
Sist oppdatert:
61 medlemmer i Handel og Kontor tas ut i streik denne uka fordi de mener NHO ikke vil gi kvinnelige ansatte samme lønnsgaranti som sine mannlige kolleger.

- Jeg er forundret over at NHO velger å gamble med medlemsbedriftene sine på et prinsipp de allerede har landet med Transportarbeiderforbundet, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

Lørdag gikk 205 HK-medlemmer i til sammen 48 butikker ut i streik etter at meklingen med NHO strandet. Onsdag og torsdag tas ytterligere 61 personer i sju virksomheter ut i streik.

Sundnes sier det eneste HK krever er den samme garantien som gutta fikk.

- Vi vil altså ha det samme lønnsløftet for kvinner som for menn innen handelen.

- Det er som å si til damene; Vi trenger arbeidskraften deres, men lønnsutviklingen, den får dere ikke. Litt av et signal å sende i 2014, sier HK-lederen.

Transportarbeiderforbundet fikk en garanti om at lønningene blir løftet gradvis over flere år, av hensyn til bedriftene og deres behov for å tilpasse seg. HK sier de ikke har ikke krevd noe annet enn den samme opptrappingen for deres kvinnerike medlemsgrupper.

Ingen av bedriftene som tas ut i streik onsdag og torsdag, er medlemmer i Virke, Samfo eller NHO, men tas ut fordi hovedavtalen krever det. Det skal nemlig ikke lønne seg for bedrifter å være uorganisert, ifølge Handel og Kontor.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere