RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere døde i brann

Foto: Stian Espeland (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Flere dødsbranner har herjet den siste helgen før jul.

Søndag morgen døde et par i en brann i Åsane i Bergen. Brannen ble varslet klokken 0916. Klokken 0940 ble én person finnet inne i huset. Klokken 0940 ble det funnet én person til. Ambulansepersonell ga dem livreddende førstehjelp på stedet. Etter om lag en halvtime med hjerte-/lungeredning ble det klart at de to livene trolig ikke sto til å redde.

Les egen sak: To døde i brann

Dødsbranner
Lørdag omkom en person da en bolighus på Nesna brant. Tre personer klarte å komme seg uskadd ut av huset på Skog på Nesna da det begynte å brenne ved 13.30-tida lørdag formiddag. En fjerde person som var til stede da brannen brøt ut, klarte ikke å komme seg ut og ble senere lørdag funnet omkommet i brannruinene. Brannvesen startet slukkingen, men kunne ikke stoppe flammene og huset brant helt ned, skriver Helgeland Arbeiderblad.

I Lyngen i Troms startet en boligbrann ved 15-tiden lørdag. En mann i 60-årene er savnet etter brann i Lyngen i Troms lørdag ettermiddag. Bolighuset sto i lys lue på Lenangsøyra i Ytre Lyngen. Politiet fikk melding om brannen klokken 15:13 lørdag, og klokken 18 var brannen slukket og brannvesenet drev med etterslukking, skriver Nordlys.

Reddet seg ut
I Skien reddet beboerne seg ut av huset etter at de ble vekket av brannalarmen søndag morgen. Samboerparet på 50 og 22 år ble kjørt til legevakta for en sjekk, og brannen var slukket ved 09.30-tiden. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, skriver Telemarksavisa.

På Herøy på Sunnmøre våknet et ektepar i 80-årene da soveromsdøra ble blåst ut og flammene sto inn på soverommet. Paret reddet seg ut av flammehavet ved å løpe gjennom flammene og klatre ned brannstigen, melder NRK.

I Tønsberg rykket brannvesenet ut til Rambergveien i Tønsberg natt til søndag. Personene som oppholdt seg i huset ble evakuert, og brannen som startet på kjøkkenet ble raskt slukket, melder Vestfold politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere