Flere demonstranter er drept i Kiev

OPPTØYER: Demonstranter kastet stein i nærheten av parlamentsbygningen i Ukraina tirsdag.

OPPTØYER: Demonstranter kastet stein i nærheten av parlamentsbygningen i Ukraina tirsdag. Foto: Gleb Garanich (Reuters)

Harde kamper i Kiev. Flere demonstranter skal være døde.

18.02.14 14:16

Kiev (NTB-AFP): Minst tre demonstranter er drept og 150 er skadd, i sammenstøt i Ukrainas hovedstad Kiev, ifølge helsepersonell som tilhører opposisjonen.

Tirsdag har det vært harde sammenstøt blant annet utenfor nasjonalforsamlingen, som tirsdag skulle ha drøftet forslag til endringer av grunnloven.

Demonstrantene gikk tirsdag også til angrep på hovedkontoret til president Viktor Janukovitsjs parti.

Gummikuler og brostein
Politiet i Ukrainas hovedstad Kiev har begynt å skyte med gummikuler mot steinkastende demonstranter utenfor nasjonalforsamlingen. Ifølge nyhetsbyrået DPA kan man også høre skarpe skudd.

Også røykbomber og sjokkgranater er tatt i bruk av politiet etter at demonstrantene kastet brostein mot dem for å komme nærmere nasjonalforsamlingen. Vannkanoner er blitt hentet inn, ifølge lokale medier.

Grunnlovsendring
Rundt 20.000 demonstranter var samlet i sentrum av byen for å kreve at forsamlingen vedtar omfattende endringer i grunnloven som begrenser president Viktor Janukovitsjs makt.

Men presidenten i nasjonalforsamlingen, Vladimir Rybak, har ifølge nyhetsbyrået DPA nektet å sette forslagene på dagsordenen.

I protest mot avgjørelsen har opposisjonen i nasjonalforsamlingen blokkert en del av salen. En gruppe demonstranter, delvis maskert og utstyrt med køller, skal ha brutt gjennom en politisperring.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.