*Nettavisen* Nyheter.

Flere døde etter eksplosjon på syrisk sykehus

Damaskus (NTB): Flere mennesker mistet livet i en eksplosjon ved et sykehus i den syriske byen Idlib i helgen. Eksplosjonen skjedde samtidig som opprørsgrupper tok kontroll over byen.

30.03.15 17:24

– Sykehuset, som drives av Syria Røde Halvmåne, ble kraftig skadd av raketter natt til søndag. Vi vet ikke hvem som står bak, eller hvor mange som ble drept, sier Ola Ulmo, landansvarlig for Syria i Norges Røde Kors, til NTB.

Ingen helsearbeidere mistet livet i eksplosjonen.

De siste dagene har Nusrafronten og andre opprørsgrupper tatt over kontrollen i byen. I helgen gikk myndighetene til luftangrep mot opprørerne, og regjeringsstyrkene har samlet seg utenfor byen, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Mange er såret i kamphandlingene, og 4.000-5.000 mennesker har flyktet fra byen. Vi har sendt nødhjelp og medisiner til områdene rundt byen. Inne i byen fortsetter våre kolleger i Røde Halvmåne å bistå de som trenger hjelp der, sier Ulmo.

– Når et av de eneste sykehusene som har vært i drift i byen, blir ødelagt, er det klart at det tar bort en av de siste mulighetene for å gi innbyggerne helsehjelp, særlig etter en uke med så intensive kamphandlinger, utdyper han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag