Gå til sidens hovedinnhold

Flere drept i angrep i Irak

Baquba (NTB-AFP): Tre politimenn ble skutt og drept i Irak onsdag. I tillegg ble en seks år gammel jente drept i en serie bombeangrep i den irakiske byen Baquba.

Flere andre ble såret i angrepene som rammet blant annet flere sikkerhetsposter i landet. To soldater ble drept da væpnede menn slo til nord i landet, i nærheten av Mosul, ifølge sikkerhetskilder. En tredje soldat ble drept, og tre andre såret, i et angrep på en sikkerhetspost i byen Samara.

I tillegg ble det utløst en serie bombeangrep i byen Baquba. Ifølge irakiske myndigheter gikk fem bomber av på kort tid i forskjellige deler av byen. En av bombene var rettet mot huset til en av byens ledere, og det var i dette angrepet den seks år gamle jenta ble drept.

Åtte andre ble såret, deriblant tre polititjenestemenn og fire sivile. Den første bomben traff en bil i sentrum av byen.

I november ble til sammen 187 mennesker drept i ulike voldsaksjoner, ifølge offisielle irakiske kilder. En britisk frivillig organisasjon sier at 162.000 mennesker, omtrent 80 prosent av dem sivile, er drept i Irak siden den amerikanskledede operasjonen i landet startet i 2003.

I Irak er det frykt for at volden i landet vil øke etter at USA trakk ut sine styrker i forrige måned. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser