RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere drept i brutale angrep på valgdagen i Nigeria

Sikkerhetsoppbudet er stort utenfor valglokalene i Nigeria. Opprørsgruppen Boko Haram skal ha gjennomført flere angrep i landet på valgdagen, blant annet en grufull storming av en landsby nord i Nigeria
Sikkerhetsoppbudet er stort utenfor valglokalene i Nigeria. Opprørsgruppen Boko Haram skal ha gjennomført flere angrep i landet på valgdagen, blant annet en grufull storming av en landsby nord i Nigeria Foto: Afolabi Sotunde (Scanpix)

Boko Haram mistenkes for å stå bak flere grufulle angrep i Nigeria på valgdagen. I en landsby nord i landet skal 23 mennesker ha blitt halshugget eller brent levende.

Boko Haram skal ha stormet landsbyen Barutai i den ustabile delstaten Borno tidlig lørdag. Ifølge lokalpolitikeren Malam Ibrahim Adamu ble flere innbyggere halshogd med motorsag eller brent levende.

– Vi løp alle ut i bushen. De som var uheldige, ble fanget i husene sine og slaktet ned, sier han til nyhetsbyrået DPA.

LES også: - 400 er tatt til fange
OG her: 100 lik funnet nord i Nigeria

Umar Muhammad, en innbygger i landsbyen, sier at flere mennesker ble drept.

– De kom hit og skjøt rundt seg. Det er store tap av menneskeliv, men jeg kan ikke gi noe antall akkurat nå, sier han.

Flere angrep

Opprørsgruppa mistenkes også for å stå bak angrepene mot to valglokaler i nordøstlige Nigeria, der minst to mennesker mistet livet.

Angrepene skjedde i landsbyene Birin Bolawa og Birin Fulana i delstaten Gombe. Området har flere ganger blitt utsatt for angrep av militante islamister.

Ifølge en av funksjonærene ved det ene valglokalet ropte angriperne: «Ba vi dere ikke om å holde dere borte fra valget?».

Det skal også ha vært flere andre angrep, blant annet ble en soldat drept i et bakholdsangrep i den sørlige oljebyen Port Harcourt, opplyser hæren i landet. 

LES også: - Boko Haram drevet ut av flere områder i Nigeria

NIGERIA: Boko Haram har skapt ustabilitet og frykt nord i Nigeria og i nabolandene rundt. Her holder nigerianske soldater opp et flagg de har tatt fra Boko Haram.

Tekniske problemer

Den uavhengige valgkommisjonen opplyser at det har vært tekniske problemer flere steder, men hadde ikke noe nøyaktig anslag på omfanget.

– Det vil bli organisert sånn at velgere også kan stemme i morgen, sa talsmannen Chris Yimoga lørdag.

Lange køer og mye venting møtte mange av dem som hadde strømmet til valglokaler i landet. Velgerne ble møtt med håndholdte terminaler som skulle lese av biometriske data som fingeravtrykk, fra valgkortene.

Formålet med tiltaket var sikrere identifisering av velgerne for å hindre valgfusk.

Også president Goodluck Jonathan møtte teknisk trøbbel da han skulle stemme i hjembyen Otuoke i staten Bayelsa. Problemene med det nye stemmesystemet gjorde at han måtte finne et annet lokale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere