RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere drept i demonstrasjoner og hevnaksjon i Kabul

Foto: SHAH MARAI (Afp)
Sist oppdatert:
Kabul (NTB-Reuters-AFP): Uroen preger Afghanistans hovedstad Kabul etter at Koranen ble brent på en amerikansk militærbase. Lørdag ble to amerikanske rådgivere i NATO skutt og drept.

De to amerikanerne, som skal ha vært oberstløytnant og major i NATOs ISAF-styrke, ble skutt og drept inne i det afghanske innenriksdepartementet i Kabul lørdag. Bygget ble stengt av etter angrepet, og ingen fikk komme seg ut eller inn, ifølge sikkerhetstjenestemenn.

- Det har vært skyting inne på kontrollsenteret i innenriksdepartementet, og to amerikanere er blitt drept, sier en offentlig tjenestemann, som vil være anonym.

En talsperson for NATO bekrefter at to av deres tjenestemenn er blitt drept. Militæralliansen tilbakekaller nå alle sine tjenestemenn som jobber i afghanske departementer.

- Av åpenbare sikkerhetsgrunner velger vi å gjennomføre umiddelbare tiltak for å tilbakekalle alle andre ISAF-ansatte som jobber i departementer i og rundt Kabul, sier general John Allen, NATOs øverstkommanderende i Afghanistan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere