Flere drept i jordskjelv i Spania

Foto: Jorge Guerrero (Afp)

Minst ti personer skal være omkommet.

11.05.11 23:03

Jordskjelvet som rammet den spanske byen Lorca i Murcia-regionensørøst i landet, ble målt til 5,2 på Richters skala. Skjelvet inntraff klokka 18.47 norsk tid.

Minst åtte personer er drept, to personer er hardt skadd mens et titalls mennesker skal være ettere skadd, melder spanske myndigheter.

Får matposer
Regjeringen i Murcia forbereder nå poser med mat til de rundt 10.000 innbyggerne som har måttet flykte fra sine hjem etter skjelvet. Redningsmannskaper jobber nå med å finne ut om det befinner seg personer inne i bygningene som har kollapset.

Frykter etterskjelv
Folk er ute i gatene, i parker og i hager på grunn av frykten for etterskjelv.

Et mindre skjelv rammet byen to timer før hovedskjelvet. Dette målte 4,4 på Richters skala. Skjelvets episenter ligger om lag 10 kilometer fra Lorca, melder Earthquake-report.

Mange offentlige bygninger, særlig gamle hus, inkludert et klokketårn skal ha blitt stygt skadd i skjelvet og ett av byens sykehus skal ha blitt evakuert. Mange skadde personer blir behandlet på stedet og det har blitt satt opp et feltsykehus i byen.

I denne videoen kan du se bilder av at klokketårnet i den jordskjelvrammede byen faller sammen:

HTML EMBED

Kan være nordmenn i området
Det skal også være flere nordmenn i området, men det er ikke meldt om at noen er skadd etter jordskjelvet.

- Vi har foreløpig ikke mottat noen informasjon om at nordmenn skal være berørt av jordskjelvet, forteller pressevakt hos Utenriksdepartementet Mariam Naqvi til Nettavisen klokka 22.30 onsdag kveld.

Befinner du deg i det jordskjelvrammede området? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

Ikke uvanlig
Rapporter sier man også kjente jordskjelvet i Madrid, som er om lag 350 kilometer nord for Lorca. Det er ikke rapportert om noen skader som følge av skjelvet i hovedstaden.

Det bor i overkant av 90.000 mennesker i byen Lorca. Det er ikke uvanlig at det forekommer jordskjelv i sørlige deler av Spania, men det er sjelden at menneskeliv går tapt, skriver BBC.

Flere etterskjelv er rapportert i regionen onsdag og myndighetene frykter at dødtallene vil stige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.