*Nettavisen* Nyheter.

Flere drept i Kairo-uro

Kairo (NTB-AFP): Fem dager med sammenstøt og uro i Kairo har kostet 17 liv, ifølge det egyptiske helsedepartementet. En ny valgrunde er gjennomført utenfor hovedstaden.

Det har vært flere sammenstøt mellom demonstranter som protesterer mot det egyptiske militærstyret, og de egyptiske sikkerhetsstyrkene de siste fem dagene. Aktivistene har demonstrert mot at Kamal al-Ganzouri, som jobbet under tidligere president Hosni Mubarak, er nominert til statsminister.

Valget til ny nasjonalforsamling i Egypt holdes i flere omganger, og en tredel av landets 27 provinser gjennomførte onsdag og torsdag et valg i forlengelsen av den andre valgrunden som fant sted i forrige uke.

Denne ukens valg fant sted hovedsakelig i områder utenfor hovedstaden Kairo, som har vært sentrum for en ny bølge med uro.

Valget i Egypt skjer i tre omganger over seks uker. Av de 498 plassene som er på valg i underhuset i nasjonalforsamlingen, skal to tredeler fordeles i henhold til hvilke partier som fikk størst oppslutning. Den siste tredelen går til uavhengige kandidater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.