Gå til sidens hovedinnhold

Flere drept i kamper i Libya

Benghazi (NTB-AFP): Den libyske hæren er i alarmberedskap etter at minst fem soldater er drept og flere såret i kamper mellom regjeringssoldater og militante islamister i Benghazi i Libya.

Hærledelsen har gitt alle soldater i landet ordre om å melde seg til tjeneste etter at det mandag morgen brøt ut kamper mellom regjeringsstyrker og medlemmer av islamistgruppa Ansar al-Sharia i Benghazi øst i landet.

- Voldsomme trefninger har pågått i flere timer mellom våre styrker og en enhet fra Ansar al-Sharia, sa oberst Milud al-Zwei mandag formiddag.

Ifølge sykehuskilder er 23 personer, deriblant ti sivile, såret i kampene, som startet da soldater som patruljerte ved salafistgruppens hovedkvarter, ble beskutt. Soldatene svarte på skytingen, og dermed brøt kampene ut. Sammenstøtene spredte seg deretter til andre deler av Benghazi.

Ifølge oberst Zwei er det første gang regjeringssoldater har vært i direkte kamper med Ansar al-Sharia.

Islamistgruppen ble dannet etter Muammar Gaddafis fall i 2011. Gruppen anklages for å stå bak drap på en rekke dommere og sikkerhetsstyrker i Benghazi, og mistenkes også for å stå bak angrepet mot det amerikanske konsulatet i byen i september i fjor, der USAs ambassadør til Libya og tre andre amerikanere ble drept. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka