RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere drept i mulig al-Qaida-angrep

Sist oppdatert:

Mistenkte al-Qaida-opprørere drepte fem jemenittiske soldater i et angrep på Jemens eneste eksportterminal for flytende naturgass, ifølge lokale kilder.

De fem ble drept ved et militært kontrollpunkt i nærheten av gassanlegget Balhaf i provinsen Shabwah sørøst i landet, hevder en kilde overfor nyhetsbyrået AFP.

En lokal tjenestemann bekrefter angrepet overfor nyhetsbyrået Reuters og sier væpnede menn infiltrerte anlegget tidlig søndag morgen. Han opplyser at de fem soldatene ble drept mens de sov. Gjerningsmennene skal ha drept en vakt før de gikk inn i en fraktkonteiner hvor soldatene lå og sov.

Gjerningsmennene flyktet deretter fra stedet i bil, ifølge kildene.

Trussel
Gassanlegget i Balhaf har blitt omtalt som et naturlig mål for angrep fra al-Qaidas fløy på den arabiske halvøy (AQAP) mot Jemens energisektor. Det franske selskapet Total drifter anlegget sammen med et jemenittisk selskap.

Tidligere denne uken hevdet jemenittiske sikkerhetsstyrker at de hadde avverget et planlagt al-Qaida-angrep på olje- og gassinstallasjoner i landet, blant dem anlegget i Balhaf.

Ambassader
Angrepet søndag skjer etter at USA de siste to ukene har trappet opp droneangrepene i Jemen. For en drøy uke siden utstedte USAs regjering et globalt reiseråd på grunn av en mulig terrortrussel mot vestlige interesser i Midtøsten.

19 amerikanske utenriksstasjoner rundt om i den muslimske verden ble stengt som følge av trusselen, men søndag skulle samtlige ambassader – bortsett fra den i Jemen – etter planen åpnes igjen. Jemenittiske sikkerhetsstyrker har vært i svært høy beredskap i frykt for terrorangrep etter at USA og Storbritannia evakuerte personell fra landet.

Droner
Samtidig er minst 15 mennesker drept i amerikanske droneangrep mot mistenkte al-Qaida-mål i Jemen de siste tre dagene. USA har brukt droner aktivt i kampen mot al-Qaidas jemenittiske grein og tilknyttede grupper.

Balhaf-anlegget er det største industriprosjektet som noen gang er satt i gang i fattige Jemen. Det åpnet i 2009, og er tungt bevoktet av jemenittiske soldater.

Det leverer gass nedkjølt til væske for eksport via skip. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere