*Nettavisen* Nyheter.

Flere drept i ny skolebombing på Gazastripen

SKYTER MOT ISRAEL: Lys fra en rakett skutt fra nord på Gazastripen mot Israel 29. juli. Foto: Amir Cohen

Krigen på Gazastripen fortsetter på 23. dagen. Onsdag morgen ble 20 personer drept i et israelsk bombeangrep mot en FN-skole på Gazastripen.

30.07.14 08:30

Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP. En FN-tjenestemann bekrefter at et bad og to klasserom på pikeskolen ble truffet, men oppga dødstallet til å være 16.

Den israelske avisa Haaretz skriver om 17 drepte med henvisning til palestinske kilder.

FN-skolen ble brukt som tilfluktssted for folk som har måttet forlate hjemmene sine. Blant de drepte var et spedbarn og en lege, melder Reuters.

Forhandlinger

Flere titalls mål på Gazastripen ble bombet natt til onsdag. Samtidig melder den israelske TV-kanalen Chanel Two TV om at egyptiske forhandlere har fremgang arbeidet med en våpenhvile. En palestinsk delegasjon er ventet til Kairo onsdag.

Ifølge palestinske medisinske kilder ble minst 21 palestinere drept i nattens angrep. Nord på Gazastripen skjøt israelske stridsvogner mot en rekke hus øst i Jabalya. 13 ble drept og mange såret. Mens åtte ble drept i andre angrep på Gazastripen, blant dem fem fra samme familie.

Antallet drepte palestinere har nå passert 1.220, mens 53 israelske soldater og tre sivile israelere er drept i konflikten som startet 8. juli.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYE ANGREP: Røyk stiger til værs etter det som skal ha vært et israelsk luftangrep mot Gaza by 30. juli. Israel sa målet var militante islamister. Foto: Suhaib Salem (Reuters)


Bristepunktet

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA) advarer nå om at de nå er på bristepunktet, med over 200.000 palestinere som har søkt tilflukt i FN-skoler etter beskjed fra Israel om å evakuere.

Den israelske offensiven ble trappet opp etter at ti israelske soldater ble drept mandag.

Den israelske hæren har sagt den trenger om lag en uke på fullføre sitt fremste mål om å ødelegge tunnelene fra Gaza inn i Israel. Det er stor oppslutning i den israelske befolkningen om offensiven mot Gazastripen.

– Nok er nok

Utenriksminister Børge Brende (H) sier han forstår Israels behov for å beskytte seg, men mener at det ikke kan rettferdige den massive ødeleggelsen av Gaza.

– Nok er nok, Israels angrep er uproporsjonale, sier Brende.

Han tar sterkt avstand fra opptrappingen og de ufattelige ødeleggelsene.

– Jeg kan ikke forstå at Israel kan oppnå større sikkerhet ved å legge livsgrunnlaget til 1,8 millioner mennesker i ruin. Jeg tar også sterk avstand fra militante gruppers rakettangrep mot Israel, sier utenriksministeren.

Over 240 barn drept

Den israelske offensiven på Gazastripen har så langt kostet minst 243 barn livet, opplyser UNICEF.

Tallet er fra sent tirsdag kveld etter en dag med mange angrep mot det palestinske området.

– Det reelle tallet er trolig høyere, men man har ikke fått alle ut av ruinene, opplyser kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng i en epost fra UNICEF Norge onsdag morgen.

FNs barnefond anslår at tallet på internt fordrevne på Gazastripen er rundt 240.000 og sier rundt halvparten av dem er barn.

Tilfluktsstedene er nå helt fulle, opplyser organisasjonen. Samtidig har de palestinske barnas behov for akutt krisehjelp økt betraktelig. Minst 270.000 barn har nå behov for denne typen hjelp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag