Gå til sidens hovedinnhold

Flere drept i selvmordsaksjon i Beirut

Beirut (NTB-DPA-AFP): Fire mennesker ble drept og over 60 ble såret da en bilbombe eksploderte i et nabolag i Beirut der Hizbollah står sterkt.

Den kraftige bomben eksploderte torsdag ettermiddag. Funn av menneskelevninger inne i bilen som eksploderte, antyder at det dreide seg om en selvmordsaksjon, opplyser en talsmann for den pro-iranske, Syria-vennlige Hizbollah-bevegelsen.

Antall døde ble først opplyst å være fem og at 20 personer ble såret. Men det libanesiske helsedepartementet sa senere på ettermiddagen at fire mennesker ble drept, mens 66 ble såret.

TV-bilder viste folk som prøvde å slukke branner i biler som sto parkert foran en bygning som fikk fasaden rasert i eksplosjonen, mens sykebiler kom til med fulle sirener. Bomben var kraftig og førte også til store ødeleggelser på en bygning rett ved.

- Den eneste forbindelsen mellom alle bombeeksplosjonene den siste tiden er at terror kan ramme vilkårlig alle regioner i Libanon, sier fungerende utenriksminister Adnan Mansour, som står Hizbollah nær. (©NTB)