Flere drept og 1700 skadd

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY (Reuters)

Politiet skal ha brukt skarp ammunisjon mot demonstrantene i Egypt.

03.02.12 21:33

Minst to mennesker ble skutt og drept da sikkerhetsstyrker brukte skarp ammunisjon mot demonstranter i byen Suez fredag, melder BBC.

- Vi har fått inn to nye lik av demonstranter som ble skutt og drept med skarp ammunisjon, sier en lege til Reuters.

Rasende over fotballtragedien
Demonstrantene har tatt ut i gatene for å vise sin misnøye over fotballtragedien tidligere denne uken. Demonstrantene er rasende fordi sikkerhetsstyrkene ikke maktet å avverge den grusomme tragedien på en fotballarena i havnebyen Port Said på onsdag.

74 mennesker ble drept da fotballfans stormet banen etter kampen og gikk til angrep på motstanderlagets tilhengere.

To drept i Kairo
Det har også vært demonstrasjoner andre steder i landet. I hovedstaden Kairo ble en demonstrant og en soldat drept fredag i forbindelse med sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker utenfor Innenriksdepartementet i Kairo.

Demonstrantene kastet stein mens politiet svarte med å bruke tåregass mot folkemengdene. Ifølge myndighetene, har 1700 mennesker blitt skadd i sammenstøtene i Kairo fredag, melder Al Jazeera.

- Ville ha hevn
De fleste av de omkomne etter fotballkampen onsdag, var supportere av laget al-Ahly. Supporterne, såkalte «ultras», har anklaget myndighetene for å tillate drapene under onsdagens fotballkamp.

De sier at myndighetene ville ha hevn fordi supporterne var blant dem som kjempet mot sikkerhetsstyrkene under fjorårets revolusjon, som endte med president Hosni Mubaraks avgang.

Frustrasjon over fotballtragedien kombinert med en langsom reformprosess etter diktaturets fall, har ført til at egypterne nok en gang tar ut i gatene for å protestere.

1000 skadd på torsdag
På torsdag var det om lag 10.000 demonstranter som barket sammen med politistyrker utenfor Innenriksdepartementet i Kairo. Mer enn 1000 mennesker ble skadd under torsdagen sammenstøt, deriblant 54 politifolk og soldater.

Protestene i Kairo fortsatte fredag. Det har også vært demonstrasjoner i byen Alexandria.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag