RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere drept på grensen til Sør-Ossetia

Sist oppdatert:
Spenning i grenseområdene mellom Georgia og utbryterstaten Georgia har fortsatt å eskalere, og flere rapporteres nå drept i skuddvekslinger tross våpenhvile
Etter forrige ukes skuddvekslinger i grenseområdene mellom Georgia og utbryterdelstaten Sør-Ossetia ble det inngått våpenhvile rett før helgen. Våpenhvilen blir imidlertid ikke overholdt og spenningen og antallet drepte øker nå i grenseområdene.

Ifølge georgiske medier har seks georgiske soldater blitt drept av sørossetiske styrker og leiesoldater fra det russiske Nord-Kaukasus det siste døgnet.

Georgiske representanter sier også at flere dusin av utbryter statens soldater skal ha blitt drept i skuddvekslingene. Dette avvises fra hovedstaden Tshinkvali i Sør-Ossetia.

Det skal være georgiske landbyen Eredvi som også var i skudd linjen i forrige uke, som er målet for den ossetiske militiaen.

Georgias innenriksminister gikk i går ut å sa at landet kan være villige til trekke tilbake deler av sine tropper mot at angrepene på georgiske landsbyer opphører. Det er imidlertid avhengig av at våpenhvilen holdes i minst tre dager.

Det skal i dag holdes et møte i Joint Control Comitee hvor det inngår høytstående representanter fra både Georgia, Sør-Ossetia, Russland og den russiske delstaten Nord-Ossetia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere