Gå til sidens hovedinnhold

Flere engstelige hospitsnaboer

Flere naboer til Frelsesarmeens hospits i Sporveisgata kan fortelle om stor innbruddshyppighet, etter at Lokalavisen tok opp problemet i forrige utgave.

MAJORSTUEN: Etter at Lokalavisen i forrige uke fortalte om bekymrede hospitsnaboer i Sporveisgata 21, kan lokalpolitiker og beboer Rudolph Brynn i Bogstadveien 9 rapportere om lignende forhold. Uttallige innbrudd i kjellerbodene, uvedkommende som prøver å snike seg inn i oppgangen når beboerne går ut utgangsdøren, og sovende rusmisbrukere i vaskekjelleren er nesten blitt dagligdags, kan Brynn opplyse.

Jeg og andre beboere går rett som det er omveien om baksiden når vi skal inn, fordi det står mistenkelige personer og gjemmer seg ved siden av inngangsdøren på fremsiden. Men kanskje verre er det for dem av beboerne som ikke tør å bruke vaskekjelleren om kvelden, rett og slett i frykt for å møte på sovende rusmisbrukere, sier Brynn.


Omfattende skadeverk

I påsken var det omfattende innbrudd i kjelleren, hvor samtlige boder ble brutt opp. Da Lokalavisen var med Brynn på befaring, kunne vi se synlige tegn til innbrudd allerede før vi gikk inn inngangsdøren. For ikke nok med at selve inngangsdøren var brutt opp, også dekselet til ringeapparatet var revet av i den hensikt å tjuvkople dørens låsemekanisme.

Videre kunne vi nede i kjelleren se at en kraftig hengelås festet til heisdøren var revet tvers av. Men det er først når man ser på dørene til alle kjellerbodene, at man virkelig forstår omfanget av alle innbruddene. Hver eneste dør har et titals hull etter hengelåser som er revet av, og som gjør at hengelåsen nå er festet unormalt høyt eller lavt for å i det hele tatt å få feste.

Jeg trodde jeg var smart da jeg gikk inn for kjøp av min kraftige hengelås, men hva hjelper det når de kriminelle skrur av hengslene, spør en oppgitt Brynn, som ikke lenger vet hvordan han skal sikre boden.

I kjelleren kunne vi også se madrasser ligge spredt om, i tillegg til sneiper, tomme røykkartonger og ølflasker.


Mistenker hospitsklientell

Bogstadveien 9 ligger tvers over gata til Frelsesarmeens hospits i Sporveisgata. I likhet med beboerne i Sporveisgata 21, som i forrige uke adresserte innbruddsproblematikken til hospitsklientellet, velger Brynn og flesteparten av hans naboer å gjøre det samme.

Om natta er det rett som det er at vi hører høylydt krangel fra personer som står utenfor hospitset. Noen slåss, mens andre bare står og roper om å få komme inn på hospitset. Og når vår kjeller ofte blir benyttet som soveplass, blir det ganske åpenbart at hospitset er rot til mye av den uroen og engstelsen vi føler, forklarer Brynn.

Brynn sitter i Frogner bydelsutvalg for Høyre og har et nært forhold til bygården, hvor han også hadde sitt barndomshjem. Samtidig som han påpeker at han har stor empati for hospitsklientellet, som sliter med kroniske rusproblemer, etterlyser han flere tiltak spesielt fra politiets side.

Tre ganger har jeg anmeldt innbrudd til politiet, men det har ikke resultert i annet enn henleggelse. Som medlem i bydelsutvalget har jeg også sendt et omfattende brev til Majorstua politistasjon, men uten å få noen bemerkelsesverdig respons på det. Og etter innbruddet i påsken, var den eneste hjelpen vi fikk av politiet, et tips om å henge opp en notis som forteller at man må være ekstra på vakt. Dette virker ikke å være i tråd med hva politiet sa i forrige utgave av Lokalavisen, der det forsikret at området nå blir prioritert.


Mistenkelig

Da lokalavisen sto utenfor inngangen til Bogstadveien 9 og var i ferd med å avslutte intervjuet med Brynn, kom en mann ut av døren. Han kom bort til oss og begynte temmelig diffust å fortelle noe om biler og glassknusing, som verken Brynn eller Lokalavisens utsendte forsto stort av. Brynn kunne bekrefte at vedkommende ikke er beboer i bygården, og selv om mannen bar ryggsekk, bar hans væremåte klart preg av at det ikke var forelesning han skulle på...

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis