*Nettavisen* Nyheter.

Flere enn 420 kuldedøde i Europa

Beograd (NTB-DPA): Kuldebølgen i Europa har nå krevd flere enn 420 menneskeliv. Meteorologene spår mer snø og kulde, men hutrende europeere er i alle fall sikret leveranser av gass til fyring og matlaging.

Ukrainas statsminister Mykola Azarov forsikret mandag at så lenge det russiske selskapet Gazprom er i stand til å levere, vil ukrainerne sørge for at gassen kommer fram til kundene lenger vest. EU-kommisjonen fastslo samme dag at leveransene økte i løpet av helgen.

- Det er ikke snakk om noen nødsituasjon i EU-området, framholdt Marlene Holzner, som er talskvinne for energikommissær Günther Öttinger.

Selv om visse områder i Tyskland, Italia og Romania fortsatt slet med knapphet, var situasjonen på vei tilbake til det normale, sa hun.

Og gassen trengs, for store deler av Europa skjelver i sprengkulde. I Russlands hovedstad Moskva krevde iskulde ned i 30 minusgrader et nytt dødsoffer natt til mandag, slik at tallet på døde den siste tiden er kommet opp i 63.

I Polen ble det søndag og mandag funnet ni mennesker som hadde frosset i hjel, og dødstallet sto dermed på 61 der i landet. I Bulgaria ble snøstormene avløst av styrtregn, og minst fem mennesker druknet i de sørlige delene av landet. (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.