RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere er avhengig av ferdigmat

Sist oppdatert:
Tilgjengeligheten av ferdigmat får skylda for fedmeproblematikken.

(SIDE2): Storbritannia er verstingen og USA følger som nummer to, ifølge en ny undersøkelse der 13 land deltok. Flest mennesker mente at det var den store andelen dårlig mat man lett kan få tak i som har skylden for fedmeproblematikken. Det melder BBC News onsdag

USA og Storbritannia var landene der flest svarte at de ikke klarte å slutte å spise søppelmat. Saudi-Arabia var det mest vektorienterte landet.

Det var firmaet Synovate som utførte studien med 9 000 mennesker i 13 ulike land. Slik så prosentandelen ut på hva som hadde skylda for overvekt:

Mat - 40 prosent

Mangel på trening - 18 prosent

Individuelle forskjeller - 13 prosent

Gener - 11 prosent

Storbritannia er landet hvor flest mente de var avhengig av ferdigmat og der var hele 45 prosent enig i følgende utsagn:

- Jeg liker smaken for godt til å gi det opp. 44 prosent av amerikanerne mente det var helt umulig å gi opp pizza, hamburgere og kyllingvinger. Få la skylda på staten, men mente tilgjengeligheten av ferdigmat og dårlig viljestyrke hadde mest å si for det økende fedmeproblemet.

Studien ble gjennomført av Synovate parallelt med at BBC lager en tre dager lang serie rundt temaet.

Det viste seg at folk fra Saudi-Arabia var mest opptatt av lavkaloriprodukter, måltidserstattere og kosttilskudd. De var også mest interessert i slankekurs, medlemskap på helsestudio og treningsapparater til hjemmebruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere