RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere EU-land imot straffetoll på laks

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at de norske lakseoppdretterne kanksje kan puste lettet ut i forbindelse med dagens møte om straffetoll i EU. En rekke EU-land er ifølge Intrafish i mot slike tiltak
Ifølge IntraFish er det kanskje nok land som vil blokkere et ja til straffetoll i Europarådet.

Danskene er blant landene som er i mot innføring av straffetoll, og avdelingsleder Stig Larsen i det danske finans- og næringsdepartementet, sa til IntraFish at den danske regjeringen vil benytte seg av retten til å sende saken til Europarådet, dersom safeguard-komiteen foreslår straffetoll.

Ifølge styremedlem i den tyske organisasjonen for fiskeforedlere , Andres Simonsen er også de tyske medlemmene av Europarådet imot et forslag om straffetoll.

- Det er i strid med tyske interesser, sier han til IntraFish, og viser til at det tyske markedet er avhengig av laks fra Norge.

Kilder i EU-systemet har opplyst til Intrafish at flere andre medlemsland også er imot innføringen av straffetoll på norsk laks, blant annet Polen, Estland, Portugal og storimportøren Frankrike.

Møtet, der EU-kommisjonens delegater og de 25 medlemmene av kommisjonens safeguard-komite deltar, finner sted i dag kl 13 i Brüssel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere