*Nettavisen* Nyheter.

Flere filmer blir tillatt for barn

Oslo (NTB): Langt flere filmer enn før blir tillatt for barn. Kulturministeren ønsker nå en debatt om aldersgrenser.

En oversikt over aldersgrenser på filmer som ble vist på norske kinoer mellom 1955 og 2011, viser at bildet er snudd på hodet. I 1968 hadde barn under 16 år lov til å se tre av ti kinofilmer. I fjor hadde sju av ti barn under elleve år lov til å se filmer som ble satt opp på kino, skriver Vårt Land.

Kultur- og kirkeminister Anniken Huitfeldt (Ap) ønsker nå en debatt om aldersgrensene. Hun sier hun ikke kan endre vedtak om aldersgrenser på enkeltfilmer, men ønsker at det skal bli enklere for foreldre å finne ut om en film er egnet for deres barn.

Dersom barn er i følge med voksne, kan de tas med på en kinofilm selv om de er inntil tre år yngre aldersgrensen. Dette gjelder ikke ved 18-årsgrensen, som er absolutt. I tillegg til å sette aldersgrensene, gir Medietilsynet også en vurdering som sier noe om hvilke aldersgrupper filmene er best egnet for.

Rådgiver Ove Watne i Medietilsynet mener tallene viser at det er færre skadelige filmer i dag enn tidligere. Samtidig mener han at barn ikke tåler mer i dag enn for 55 år siden.

- Barn har mer kunnskap om film nå. De forstår sjangere bedre, slår han fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.