*Nettavisen* Nyheter.

Flere fornøyd med kollektivtrafikken i Oslo

Oslo (NTB): Antall reisende som er tilfreds med kollektivtrafikken i Oslo, har økt med 40 prosent fra 2002, viser en europeisk undersøkelse.

I den europeiske BEST-målingen inngår fem nordiske byer, pluss Wien og Genève. Tilfredsheten i Oslo er opp 3 prosent fra fjorårets gode måling, og spesielt er folk fornøyd med bedre punktlighet og personalet om bord, skriver Aftenposten.

69 prosent av de spurte i Oslo sier de er fornøyd med kollektivtransporten. Helsingfors topper med 81 prosent mens Stockholm følger med 77 prosent og Genève med 64. I København er bare 56 prosent av de reisende tilfreds med tilbudet.

I Oslo fortsetter tilfredsheten å stige, til tross for at én av tre ofte eller svært ofte må stå på reisen. Bare én av ti opplever det samme i Østerrikes hovedstad Wien.

Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen øyner nå muligheten for at Oslo skal kunne ta igjen Helsingfors som Nordens ubestridte ener innen kollektivtilbud.

- De har hatt politikere som lenge har satset på kollektivtrafikken, og som har sørget for langsiktige og forutsigbare økonomiske rammer. Mye av grunnen til at vi nå tar innpå, er at Oslos politikere har begynt å gjøre det samme, sier Jenssen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag