Avinor utelukker ikke at uværet som torsdag rammer Sør-Norge i korte perioder kan få konsekvenser for luftfarten.

- I korte perioder kan uværet få konsekvenser for flytrafikken, sier pressesjef Sindre Anonsen i Avinor til NTB.

SISTE NYTT: 43 flyavganger fra norske flyplasser er innstilt.

De aller fleste større flyplassene i Sør-Norge har innstilte fly i morgentimene torsdag, viser en oversikt fra Avinor. Bodø lufthavn måtte midlertidig stenges torsdag morgen på grunn av kraftig snøfall. Flytrafikken var imidlertid ventet å gå som normalt fra klokka 7.45, skriver Avisa Nordland.

Les også: Ekstremvær på vei til Sør-Norge

Avinor har beredskap 24 timer i døgnet på alle landets lufthavner og mener situasjonen ikke er prekær. Flyene går så sant værforholdene tilsier det, sier pressesjef Sindre Anonsen i Avinor til NTB.

Er flyet ditt i rute? Sjekk Avinors hjemmeside for oppdatert informasjon.

- Vi ser av erfaring at flytrafikken gjennomgående kommer mye bedre ut av det når vi får værsituasjoner som dette, nettopp fordi transporten foregår i lufta. Landbasert transport har mye større utfordringer, sier Anonsen.

Han forteller at sludd og snø kan by på utfordringer, men at beredskapen er svært god på flyplassene.

- Vi har mannskaper på flyplassene som kan få unna snø på rullebanene. Men vi så i forbindelse med ekstremværet Hilde at det var gjennomgående veldig få utfordringer for luftfarten. Flytrafikken gikk nesten som normalt, sier Anonsen.

Han oppfordrer folk til å følge med på nettsidene til Avinor og den lufthavnen de skal reise fra.

- Ting kan endre seg, så folk bør også ta kontakt med sitt flyselskap, sier Anonsen.

Kansellerte ferjeruter
Color Line har allerede innstilt all båttrafikk mellom Sandefjord - Strömstad og Larvik - Hirtshals.

Årsak: Værforholdene.

- Hold dere inne
Dette er rådet meteorologene på Meteorlogisk institutt kommer med til fok i Sør-Norge.

Økt overvåking gjennom natten og ferske observasjoner på morgensiden har fått vakthavende meteorolog til å trekke tilbake varselet om mulig ekstremvær. At uværet ikke når kriteriene for slikt spesielt varsel betyr imidlertid ikke at «det går over».

Sør-Norge får virkelig smake vær i løpet av dagen.

Varsel for Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud og Aust-Agder: Torsdag formiddag ventes sørvestlig liten storm på kysten. Torsdag kveld dreier vinden nordlig med liten storm ut Ytre Oslofjord, med lokale vindkast på omkring 25 m/s også inn over land.

Vindkastene er på grensen til ekstreme, men områdene som berøres vurderes ikke som store nok til at det er grunnlag for ekstremvarsel.

Varsel for Vest-Agder og Rogaland: Fra torsdag ettermiddag ventes fortsatt nordvestlig full storm, og perioder med sterk storm på kysten av Rogaland og Vest-Agder. Det er også sannsynlig med vindkast på omkring 35 m/s over land.

Den sterkeste vinden holder seg til havs og på kysten, og situasjonen bedømmes derfor ikke som ekstrem.

Også i Danmark og Sverige gjør de seg klare for mye vær og vind.

Storm kan stenge Storbæltsbroen
Broen over Storebælt mellom Fyn og Sjælland kan bli stengt for biltrafikk fra klokken 11 på grunn av kraftig vind.

Stormen som i Danmark har fått navnet Bodil, er torsdag formiddag på vei inn over Danmark. Stormen kan komme til å påvirke trafikken over Storebælt hele dagen, også natt til fredag.

Danmarks meteorologiske institutt melder at vinden kan komme opp i 25 meter i sekundet mot slutten av torsdag ettermiddag.

Danske luftfartsmyndigheter oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert om eventuelle innstillinger og forsinkelser.

I Sverige har stormen fått navnet Sven, og torsdag blir tog og ferger innstilt på grunn av uværet. 20 togstrekninger i Malmø-området stenger for trafikk fra klokken 12, og veidirektoratet ber bilister tilpasse hastigheten etter været. Det er ventet å falle 40 centimeter snø i sørlige Sverige.