*Nettavisen* Nyheter.

Flere fra Høyre tatt i narkosaken

I tillegg til Erik Skutle er minst én annen person fra Høyre siktet i narkosaken.

27.02.14 22:47

(BERGENSAVISEN/Nettavisen): Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) ble torsdag pågrepet og siktet for erverv, bruk og besittelse av narkotika.

- Høyres stortingsgruppe er kjent med at en av våre representanter, Erik Skutle, i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved en anledning, sier parlamentarisk leder Trond Helleland i Høyre i en pressemelding til BA.

Nær 40 ungdommer var målet for en aksjon på skoler i Bergen mandag 18. februar. Det er i forbindelse med den saken Skutle nå er siktet.

Høyres bystyregruppe
Skutle er ikke den eneste fra partiet Høyre som er siktet i saken.

En bystyrerepresentant fra Høyre er siktet i narkosaken i Fana.

- Vi har i dag blitt kjent med at et medlem i Høyres bystyregruppe i dag ble siktet for, og har erkjent bruk av narkotisk stoff, sier gruppeleder for Høyres bystyregruppe Dag Skansen i en pressemelding.

- Vi ser alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og bystyregruppen. Samtidig er det viktig å ivareta denne personen på en god måte. Jeg har vært i kontakt med bystyrerepresentanten i kveld, og vedkommende erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager tillitsbruddet sterkt, sier Dag Skansen.

Aktiv i Unge Høyre
BA vet også at minst én annen av de siktede har vært aktiv i Unge Høyre i Hordaland.

Skansen sier til BA at han ikke har noen grunn til å tro at det er via det politiske miljøet de tre Høyre-medlemmene har fått befatning med narkotika.

- Det er selvfølgelig en stor utfordring og et problem for oss i Høyre at våre representanter har blitt siktet. Men det er kanskje også like viktig å poengtere at dette er et ungdomskulturproblem som vi må se på.

- Kommer dere til å undersøke nærmere om problemet er utbredt i Unge Høyre?

- Vi har ikke tatt noen beslutning på noe slikt. I gruppestyret skal vi selvfølgelig ha dette til diskusjon, så kan det jo hende vi gjør noe med saken etter det. Men den diskusjonen blir først mandag. Nå må jeg først og fremst ivareta personen det gjelder, sier Skansen.

Inviterer til møte
Bergen Høyre og Hordaland Høyre ser alvorlig på opplysningene om at unge medlemmer av Høyre er siktet for narkotikabruk.

- Bergen og Hordaland Høyre vil i fellesskap invitere Unge Høyres medlemmer og foresatte til et møte. Unge mennesker og deres foresatte skal oppleve at det er en trygg ramme rundt det å engasjere seg i politisk virksomhet. Det inkluderer ikke minst bruk av rusmidler. Det forventer vi som selvsagt at tillitsvalgte i Unge Høyre også lever opp til, opplyser Hordaland og Bergen Høyre i en pressemelding.

Henning Warloe og Erik Skutle er de to eneste stortingsrepresentantene som har blitt involvert i strafferettslige narkotikasaker. De er begge fra Bergen, og begge har Hordaland Høyre som sitt fylkeslag.
l

Les flere saker i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.