*Nettavisen* Nyheter.

Flere Frp-lag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp

VRAKES?: Fylkesleder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, åpner for å vrake Frp-leder Siv Jensen fra førsteplassen til stortingsvalget.

VRAKES?: Fylkesleder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, åpner for å vrake Frp-leder Siv Jensen (bildet) fra førsteplassen til stortingsvalget. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB scanpix)

Rogaland og flere andre fylkeslag i Frp ber nå sentralstyret om å vurdere en nedleggelse av Oslo Frp etter helgens utspill fra Geir Ugland Jacobsen.

29.06.20 19:58

Nyvalgt leder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Siv Jensen bør ha topplasseringen på Oslo-listen til valget neste år.

Nå mobiliseres det for fullt i flere fylkeslag for å slå ring om Siv Jensens og partiets vedtatte strategier, skriver Stavanger Aftenblad.

Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland Frp har sammen med fylkeslederne i Vestland Frp og Møre og Romsdal Frp laget et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette.

Les også: Siv Jensen slår tilbake: - Uakseptabelt

– Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i oppropet.

I teksten kommer det også fram at fylkeslagene ber sentralstyret vurdere å oppløse Oslo Frp dersom usikkerheten som er skapt, ikke opphører.

Frps førstekandidat i Oslo bystyre, Aina Stenersen, er krystallkar sin tale her:

Til Aftenbladet sier fylkesleder Jacobsen at han nesten ikke klarer å ta oppropet seriøst.

– Vi ber ikke om at det umiddelbart skal endres på noen ting, men framover mener vi det bør gjøres visse justeringer i det nye programmet som skal gjelde for 2021–2025, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag