Gå til sidens hovedinnhold

Flere fylker nedprioriteter dykkerberedskap

Oslo (NTB): Hvis du skulle falle i sjøen i ferien din og trenger hjelp, er det helt tilfeldig hvor raskt hjelpen kan komme. Flere typiske feriefylker bruker ikke penger på dykkerberedskap.

Mens det i byer som Haugesund, Bergen og Oslo kan være dykkere på plass i løpet av kort tid, er det ingen kommuner i Vestfold og Aust-Agder som har en rask beredskapsordning, skriver Aftenposten.

- Det er et paradoks at det nettopp i de typiske sommerferiefylkene ikke er beredskap som kan rykke ut med en gang ved en drukning, mens det er etablert mange steder i innlandet, der det åpenbart er mindre sjanse for drukningsulykker, sier Lars Brenden, redaktør i fagbladet Brannmannen.

Oslo er ett av 17 steder i Norge som har redningsdykkere som kan rykke ut på kort varsel, men mange kommuner har ikke økonomi til å prioritere dette. Brenden mener derfor at ansvaret for slik beredskap burde ligge på fylkesnivå.

Mens det er lovfestet i brannloven at kommunene skal ha beredskap ved brann- og trafikkulykker, gjelder dette ikke redningsdykkere.

Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør for brann og redningsavdelingen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er enig i at organiseringen av dykkerberedskapen burde vært bedre. (©NTB)

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet