Flere går av etter krass Benghazi-rapport

Washington (NTB): Tre ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet har sagt opp etter at en uavhengig gransking slaktet sikkerhetstiltakene ved USAs konsulat i Benghazi i Libya.

USAs ambassadør og tre andre ble drept i et angrep mot konsulatet 11. september.

Leder for Avdeling for diplomatisk sikkerhet, Eric Boswell, og hans nestleder, Charlene Lamb leverte onsdag inn sine oppsigelser. Det gjorde også Raymond Maxwell i Nord-Afrika-avdelingen, ifølge BBC.

Utenriksminister Hillary Clinton sier hun vil gjennomføre alle de 29 anbefalingene i den svært kritiske rapporten. Rapporten peker blant annet på dårlig ledelse i flere avdelinger i utenriksdepartementet, mangelfullt samarbeid og forvirring på bakken over hvem som hadde ansvar og makt til å ta sikkerhetsavgjørelser. En rekke bekymringsmeldinger fra personellet i Benghazi og i hovedstaden Tripoli ble ignorert.

Ifølge Clinton samarbeider utenriksdepartementet med Pentagon om utplassering av hundrevis av militære sikkerhetsfolk på diplomatiske stasjoner verden over.

Ifølge rapporten lente utenriksdepartementet seg på uerfarne, lokale sikkerhetsfolk for beskyttelse av Benghazi-konsulatet. Den slår også fast at amerikansk etterretning ikke hadde noen spesifikke advarsler om at angrepet skulle finne sted. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.