Det timelange gisseldramaet i Manila på Filippinene var over ved 15-tiden norsk tid mandag. Gisseltakeren som væpnet med et automatgevær av type M16 kapret en turistbuss skal være skutt og drept av politiet.

TV-bilder viser overlevende komme ut av den kaprede bussen, men politiet opplyser at åtte gisler er drept. Det skal ha vært 15 kinesiske turister fra Hong Kong om bord i bussen da politiet stormet den, melder Reuters.

Ropte at alle var døde
Den tidligere politimannen som kapret bussen i den filippinske hovedstaden, ropte ut at «alle gislene er døde» da politiet forsøkte å stormet bussen, melder Sky News.

Ved 21-tiden lokal tid var gisseldramaet over. Ifølge ubekreftede meldinger var gisseltakeren skutt og drept. Flere gisler har overlevd. TV-bilder viser mennesker som kom ut av bussen.

Mannen truet med å drepe gislene dersom politiet nærmet seg.

Litt før klokka 15 norsk tid stormet politi med hjelmer og skuddsikre vester bussen mens gisseltakeren skjøt mot gislene. Den filippinske bussjåføren, som kom seg unna like før politiet omringet bussen, fortalte at gisseltakeren skjøt mot turistene i bussen, melder nyhetsbyrået AP.

Truet med å drepe
- Jeg kan se flere av politiets spesialstryker nærme seg. Jeg vet at de vil drepe meg. De bør forsvinne, ellers vil jeg gjøre det samme hvert øyeblikk, sa gisseltakeren til Radio Mindanao Network.

Den oppsagte politimannen som kapret bussen gjorde det angivelig for få tilbake jobben sin. Han løslot åtte gisler, men fortsatte å holde 15 personer inne i turistbussen.

Blant de 25 som var om bord på bussen var det 22 utlendinger,opplyser politisjefen i Manila, Rodolfo Magtibay ifølge CNN.

Se video fra aksjonen her:

HTML EMBED