Gå til sidens hovedinnhold

Flere har planer om å kjøpe bolig i Oslo

I følge Garanti Eiendom er 11 prosent av Oslos befolkning ute etter å kjøpe bolig i løpet av det kommende året.

OSLO: En fersk befolkningsundersøkelse fra tidligere nevnte meglerfirma viser at over én av ti har planer om å kjøpe bolig i Norge de neste tolv månedene, står det å lese i en pressemelding.

Enklere å få solgt bolig

Undersøkelsen som er foretatt blant et utvalg på 1900 personer i Norge viser at drøyt 10 prosent har planer om å kjøpe bolig det neste året. Andelen i en tilsvarende undersøkelse fra i fjor vår var 9 prosent. Høsten 2007, før finanskrisen, hadde 8 prosent planer om boligkjøp.

– Undersøkelsen tyder på at kjøpelysten er økende. Vi må tilbake til 2005/2006 for å finne samme interesse for å kjøpe bolig. Dette er en bekreftelse på at optimismen er tilbake i boligmarkedet og at vi nå nærmer oss en normalsituasjon, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling.

Kjøpsplaner i Oslo

I Oslo har elleve prosent planer om å kjøpe bolig det neste året, ett prosentpoeng mer enn på landsbasis. Hordaland er fylket med den mest kjøpelystne befolkningen. 18 prosent av innbyggerne i dette fylket har planer om boligkjøp. Aust-Agder og Nordland er på bunn med en andel på henholdsvis én og to prosent.

Flere tror på prisvekst

I Oslo tror 66 prosent at prisene på boligeiendom vil øke de neste 12 månedene. Sju prosent tror prisene vil falle, 19 prosent tror prisene vil være uendret, og åtte prosent er usikre.

– Det er interessant å se at forventningene til boligprisene er tilbake på samme nivå som i 2006/2007 hvor også nærmere to av tre mente at boligprisene ville øke i løpet av de neste 12 månedene, sier Drogseth.