RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere hundre demonstranter arrestert i India

New Delhi (NTB-DPA): Hundrevis av demonstranter er arrestert etter masseprotester mot at atomkraftverk som er under bygging i det sørlige India. Lokalbefolkningen mener sikkerheten ved kraftverket blir for dårlig.

Rundt 2.000 demonstranter ble mandag hindret i å nærme seg i delstatsforsamlingen i Tamil Nadu, der de ville protestere mot Kudankulam-kraftverket. Flere hundre av dem ble arrestert, het det i nyhetsmeldinger som ble bekreftet av indiske tjenestemenn.

Kudankulam bygges med russisk hjelp, og er sterkt omstridt. Motstanden mot prosjektet økte etter at det japanske kraftverket Fukushima i fjor ble rammet av jordskjelv og begynte å lekke radioaktivitet, skriver nyhetsbyrået DPA.

Ifølge den indiske avisen Hindustan Times ble borgerrettsaktivister fra flere indiske delstater pågrepet før helgen da de ville dra til Kudankulam. Politiet hevder at arrestasjonene skjer for å avverge at demonstrasjonene tar en voldelig vending.

Indiske myndigheter hevder at det nye kraftverket bygges i tråd med alle internasjonale standarder for sikkerhet ved slike anlegg.

Kudankulam-kraftverket skulle egentlig settes i drift i desember, men åpningen må utsettes som følge av protestene mot anlegget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere