*Nettavisen* Nyheter.

Flere hundre evakuert etter ferjebrann

Foto: Paul Madej

Queen of Scandinavia måtte evakueres etter storbrann i maskinrommet.

17.04.09 07:10

Sent torsdag kveld brøt det ut brann i Queen of Scandinavia, som ligger til kai i Oskarsamn i Sverige. Omkring 250 personer måtte evakueres fra båten, melder NTB.

Fartøyet fungerer som bosted for rundt 1000 arbeidere som jobber på kjernekraftverket i Oskarshamn 35 mil sør for Stockholm.

- Det er en fullt utviklet brann og det befinner mange hundre personer om bord, sa Alf Jacobsson, vakthavende betjent ved politistasjonen i Kalmar, til Aftonbladet i natt.

Brannen ble oppdaget ved 23-tiden torsdag kveld.

- Jeg lå og sov

Rørleggeren Jonas Dahlström var en av dem som ble evakuert i natt.

- Jeg lå og sov. Vi vet ingenting om det som skjer, sa han til Aftonbladet i natt.

- Det sier at det er en brann i maskinrommet. Jeg tror at de fleste har kommet seg ut. Det er bare besetningen som springer rundt på båten nå og kikker etter slik at ingen blir igjen, sa han til avisen.

Det skal kun ha vært 238 arbeidere om bord da brannen startet. Resten var på jobb ved atomkraftverket.

Ved 00.30-tiden natt til fredag trodde politiet at alle som befant seg på om bord var kommet seg i sikkerhet på kai. Kort tid senere ble brannen slukket.

- Brannen var begrenset til maskinrommet, men det finnes fortsatt ingen teori om hvorfor den startet. Vi kommer til å sende en tekniker dit i morgen, og jeg kan tenke meg at også fartøyinspeksjonen ønsker å besøke båten, sier Alf Jakobsson hos politiet i Kalmar til Expressen .

En rekke busser ble sendt til stedet for å hjelpe til med evakueringen.

Ifølge Aftonbladet ble Queen of Scandinavia bygd i 1981 for Silja Line og trafikkerte Stockholm-Helsingfors fram til 1990.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag