RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SKJALG EKELAND

Flere hundre i fakkeltog for asylbarna

Sist oppdatert:
450 fakler var ikke ikke nok til alle som ville ha.

Lørdag ettermiddag har flere hundre mennesker samlet seg på Torgallmenningen for å gå i fakkeltog for Nathan og asylbarna. Demonstrasjonstoget skal gå fra den Blå Steinen til Korskirken, hvor det vil bli holdt appeller, skriver BA.

Aina Heldal Bøe er en av dem som har engasjert seg sterkt i saken.

– Det er fantastisk at det er så mange her, og vi håper det kommer enda flere, sier hun til BA før fakkeltoget beveget seg mot Korskirken.

I det deltakerne i fakkeltoget går inn i Korskirken forteller en av organisatorene bak markeringen, Rudi Bakken, at de gikk tom for fakler.

– Vi hadde 450 fakler, men ikke alle som ville ha fikk. Jeg antar at mellom fem og sekshundre er med på markeringen. Det er helt nydelig, sier Bakken til BA.

Det har vært demonstrasjoner rundt omkring i landet i dag, og i Tromsø har Aina Bøe fått beskjed om at rundt 700 mennesker deltok.

– I tillegg har det vært demonstrasjon i Stavanger, men der har jeg ikke noe konkret tall på hvor mange som deltok, men det var mange hundre, sier hun.

- Vi har det så godt nå
Hilde Kristin Ellingsund hadde tatt med seg sønnen Joachim (9) og datteren Natalie (5) på lørdagens demonstrasjon.

– Jeg velger å engasjere barna mine i saken fordi de skal vite hvor heldige de er, sier Hilde Kristin, og forteller at barna hennes flere ganger har besøkt asylmottak for å se hvordan barna som bor der har det.

Sønnen Joachim mener asylbarna burde få bo i et eget hus.

– De burde ikke bo på mottak, mener han.

Tredje gang
Hilde Kristin har studert interkulturell forståelse, og det er en av grunnene til at hun personlig har blitt engasjert i saken for asylbarna.

– Jeg var mot de endringene som kom i regelverket allerede i 2009, og dette er tredje gang jeg deltar i demonstrasjonstog for denne saken, sier hun.

Hun er i likhet med Bøe godt fornøyd med dagens oppmøte.

– For et år siden var vi bare 20 stykker, så oppmøtet i dag er veldig bra, sier hun.

Appelerte til Ap
En av dem som holdt appell i Korskirken var SVs Oddny Miljeteig. Hun mener Arbeiderpartiet må ta tak, og oppfordret dem til å følge sin ungdomsorganisasjons eksempel.

«Det er Arbeiderpartiet som sitter med nøkkelen til en rettferdig politikk overfor asylbarna. (...)Nå sier AUF at de vil ta omkamp i AP for barna, og jeg håper de vil få flere voksen-fylkeslag med seg enn i fjor»

Konfransier var Erling Borgen, og dikter Jan Erik Vold leste opp dikt han har skrevet om asylbarna. Også biskop Halvor Nordhaug og AUFs Linn Kristin Engø holdt appeller.

Dette krever de
Kravene som ble fremmet i markeringen er «en ny forskrift, som klart slår fast at barns beste skal gå foran innvandringspolitiske hensyn».

«At FNs Barnekonvensjon skal ha forrang i saker som omhandler barn i Norge – også utlendingssaker».

Og: «At de lengeværende barna får en ny behandling av sakene sine i UDI etter ny forskrift, med vekt på deres tilknytning til Norge, og med advokatbistand».

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere