RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere hundre ICA-ansatte i faresonen

Foto: OLAV SUNDVOR (Bergensavisen AS)
Sist oppdatert:
Nye kutt for dagligvarekjeden.

ICA Norge inngår samarbeidsavtale med NorgesGruppen innen deler av innkjøp og distribusjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Forandringene berører rundt 350 arbeidsplasser. Selskapet vil ikke kommentere om stillingene kuttes.

– Dette kan bety omorganiseringen internt, men jeg kan ikke kommentere dette ytterligere før pressekonferansen senere i dag, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til Nettavisen NA24.

Dagligvarekjeden har i flere år slitt med røde tall og har gjennomført mange tiltak for å bedre resultatet.

Nødvendige endringer

– Endringene som er gjennomført i ICA Norge den siste tiden har vært nødvendige, men ikke tilstrekkelige, for å sikre en fremtidig utvikling av selskapet. Større strategiske og strukturelle grep innen spesielt innkjøp- og logistikkområdene har vist seg å være nødvendige får å snu utviklingen i ICA Norge, sier Per Strömberg, konsernsjef i ICA AB.

Samarbeidsavtalen innebærer en samordning av distribusjon og logistikk mellom ICA Norge og NorgesGruppens grossistselskap, Asko. ICA beholder distribusjonen i Oslo, Akershus og Østfold, samt deler av Buskerud, Vestfold, Hedmark og Oppland. Det utgjør totalt over 40 prosent av dagens distribusjonsvolum.

Avvikler lagre

ICA beholder også lagervirksomhet i Oslo, mens øvrige lagre vil bli avviklet stegvis. Samarbeidet innebærer også at NorgesGruppen håndterer deler av ICA Norges innkjøp.

– Avtalen med NorgesGruppen gir ICA Norge bedre innkjøpspriser og en mer effektiv distribusjon. Vi har evaluert flere alternativer og konklusjonen er at NorgesGruppen er det alternativet som passer oss best, både når det gjelder sortiment og butikknettverk. Avtalen er fremtidsrettet og gir oss et godt fundament for å styrke vår konkurranseevne, sier Thorbjørn Theie, administrerende direktør i ICA Norge.

Samarbeidet med NorgesGruppen innledes 1. april.

I 1992 solgte Stein Erik Hagen 30 prosent av Rimi-kjeden til svenske ICA AB, før han senere selger ytterligere 15 prosent til samme selskap. Underveis solgte han flere eierandeler. I 2004 solgte Hagen sin siste eierandel til ICA og Royal Ahold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere