*Nettavisen* Nyheter.

Flere i bedring

Sjekk skadestatus i Vålerenga her.

Søndag kommer Fredrikstad på besøk til Ullevaal stadion for den syvende runden i Tippeligaen. Vålerenga har hatt litt skadeproblemer i det siste, men ting er i bedring i følge medisinsk koordinator Eirik Bjærke.

André Muri, Yssouf Koné og Aleksander Solli er ikke aktuelle for kamp. Solli er fortsatt i opptrening etter beinbruddet i november.

- André er fortsatt uaktuell for spill men han har vist bedring og så vidt begynte å røre på seg igjen. Han trener foreløpig forsiktig innendørs, sier Bjærke til vif-fotball.no.

- Når det gjelder Yssouf er han i sakte bedring og vi håper å ha han i fotballtrening om noen dager, men søndagens kamp kommer for tidlig.

Nykommer Ahmed Suleiman gikk av rett før pause i cupkampen mot Lyn.

- Ahmed følte seg uvel etter en duell og da tok vi han av banen. Han er klar igjen til søndagens kamp, sier Bjærke til vif-fotball.no.

Tre er usikre

Kristofer Hæstad, Martin Pusic og Fegor Ogude har alle status som usikre før søndagens kamp.

- Kristofer kjente det rykka til i lysken mot Brann. Han har vist bedring og vi vurderer han inn mot søndag. I denne vurderingen tar man også med det tette kampprogrammet som ligger foran oss i mai, samtidig som man ikke ønsker å ta noen sjanser slik at skadeperioden blir for lang, forklarer Bjærke.

- For Martin gjelder litt av det samme. Han har vist bedring etter den strekklignende skaden bak i låret, men som med Kristofer vurderer vi han inn mot søndag.

- Når det gjelder Fegor har han vist bedring i ankelen men han har også hatt litt sykdom den siste uken som har gjort at rehabiliteringen har gått litt saktere enn ønsket, sier Bjærke.

Ingen tilbakefall

Joachim Thomassen og Veigar Páll Gunnarsson spilte begge 90 minutter mot Lyn etter å ha stått over kampene i forkant.

- Begge responderte godt på å spille 90 minutter igjen og har ikke hatt noen tilbakefall. Det er godt for dem å få en hel kamp for å spisse kampformen og godt å se at de tålte en hel kamp. Det betyr at tiden vi har holdt de vekk fra kamper har vært riktig.

- Med så mange kamper vi har i mai er det viktig å ha folk tilbake i full trening, og vi har flere som er veldig nære nå, avslutter Bjærke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.