RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere i fengsel med ny regjering

Oslo (NTB): Den nye regjeringen går inn for å stanse bruken av hjemmesoning som en erstatning for varetekt. I stedet vil justisministeren ha flere fengselsplasser.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil bevilge 18,9 millioner kroner for å få 70 nye fengselsplasser i norske fengsler. Av dem skal 20 nye plasser bli opprettet i Oslo fengsel, mens de resterende 50 skal opprettes ved at to innsatte deler på celler opprinnelig bygget for én person.

Anundsen vil fjerne helt muligheten for at personer kan sone varetektstid ved såkalt hjemmesoning. Derfor vil regjeringen neste år gå inn for å oppheve loven om hjemmesoning med elektronisk kontroll som et alternativ til varetekt.

- Jeg tror det strider mot folks rettsfølelse at personer som domstolen mener det er grunnlag for å varetektsfengsle, skal sitte hjemme. Vi vil heller bruke ressursene på flere fengselsplasser, sier Anundsen. 

Han vil også frigjøre fengselsplasser ved å gå inn for å øke tilskuddet for soning i behandlings- eller omsorgsinstitusjon med 10 millioner kroner. Dette er særlig aktuelt for personer med rusproblemer som i dag soner i fengsel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere