RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere i Høyre vil ha omkamp om sexkjøp

Oslo (NTB): Regjeringspartiet Høyre er ikke helt enig med seg selv når det gjelder sexkjøploven. Flere partitopper i storbyene vil beholde loven fra 2009, skriver Aftenposten.

Solberg-regjeringen har satt i gang en evaluering av sexkjøpsloven, som skal være klar i juni. Høyre, Frp og Venstre har sammen flertall til å fjerne loven, om de ønsker det.

Debatten kommer etter at Oslo-ordfører Fabian Stang, byrådsleder Stian Berger Røsland og leder Nikolai Astrup har åpnet for en ny debatt om loven. Særlig de to første har markert skepsis til å avvikle loven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester.

Saken kommer opp på Oslo Høyres årsmøte neste helg, etter at Ullern Høyre har levert et resolusjonsforslag der de skisserer en mulig ordning. Ullern Høyre vil oppheve loven, men foreslår at det ikke skal være lov å kjøpe sex av personer uten arbeidstillatelse i Norge.

Stavanger Høyre sier at dagens forbud mot sexkjøp bør opprettholdes. Leder Odd Jo Forsell mener at det er storbyene som opplever de tyngste problemene med prostitusjon, og er ikke forbauset over at Oslo Høyre vil ha en ny diskusjon.

I Trondheim har Høyres gruppeleder i bystyret, Yngve Brox, støttet sexkjøpsloven hele veien, selv om hans eget parti i byen er uenig med ham. Nå håper han Oslo-debatten kan tas videre inn i partiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere