RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Flere i LO vil ha arbeidslivsspørsmål ut av EØS

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): EØS-motstanden øker i LO. Landsstyret i Fagforbundet kan gå inn for å ta arbeidslivsspørsmål ut av EØS-avtalen. Andre LO-forbund har allerede gjort lignende vedtak.

Det bekrefter Stein Guldbrandsen som sitter i arbeidsutvalget til forbundsstyret i Fagforbundet, LOs største forbund.

- Forbundsstyret har innstilt på å gå inn for å ta arbeidsliv ut av EØS-avtalen. Samtidig sier vi at LO må jobbe videre med å se på hele EØS-avtalen og handlingsrommet vi har i avtalen, sier han til Nationen.

Guldbrandsen sier det er vanskelig å si hvor forbundet lander, men han viser til at forbundsstyret i hovedsak har fått inn to forslag til vedtak fra organisasjonen. Det ene forslaget er å si opp EØS-avtalen og erstatte den med en handelsavtale. Det andre går på å ta arbeidslivsfeltet ut av avtalen, slik forbundsstyret har innstilt på.

Tidligere i år har også EL & IT Forbundet vedtatt å kreve at arbeidslivsspørsmål blir fjernet fra EØS-avtalen. Postkom har krevd at avtalen blir endret slik at den ikke kan overstyre norske avgjørelser og norsk lovverk, som er viktig for de faglige rettene til arbeidstakerne.

I forrige uke var landsmøtet i Handel og Kontor kun få stemmer fra å kreve oppsigelse av EØS-avtalen. Forbundet gikk i stedet inn for å kreve en utvidelse av handlingsrommet i EØS-avtalen, større bruk av reservasjonsretten og reforhandling av enkeltpunkter i avtalen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere