Gå til sidens hovedinnhold

Flere kan flytte tilbake i Lærdal

Lærdalsøyri (NTB): Flere av de evakuerte beboerne i Lærdal kan flytte hjem og bevege seg innenfor områder som til nå har vært sperret på grunn av brannkatastrofen, opplyser lensmann Magne Knutsen i Årdal.

Lærdal kommune arrangerte mandag ettermiddag et informasjonsmøte på Lærdalsøyri skule, der blant andre representanter fra kommune, politi, brannvesen og forsikringsselskaper deltok. Rådmann Alf Olsen innledet møtet med en oppsummering av situasjonen til nå.

- Dette er en katastrofe med nasjonale dimensjoner. Det er knapt noe lokalsamfunn som har vært utsatt for noe slikt, som jeg kan huske. Det viktigste nå er å ta vare på hverandre, sa Olsen.

Han opplyste at fem husstander ennå ikke har gitt beskjed om de trenger bosted. Han oppfordrer dem til å ta kontakt.

- Veldig mange har tilbudt bosted. Tilbudet er større enn behovet. Det er kjempefint, og det betyr at vi skal løse boligforholdene, sa Olsen.

Lensmann Magne Knutsen i nabokommunen Årdal informerte deretter om at politiet i samråd med brannvesenet og Lærdal kommune etter informasjonsmøtet mandag ettermiddag skulle fjerne noen av sperringene, slik at det avsperrede brannområdet blir innskrenket. Dermed kan flere flytte hjem, forklarte Knutsen, uten å nevne antall husstander. (©NTB)