*Nettavisen* Nyheter.

Flere kan være ofre for menneskehandel

Oslo (NTB): Politiet frykter at opptil 20 filippinske kvinner kan ha blitt ofre for menneskehandel da de ble brakt til Norge av et møbelsnekkerfirma.

- Vi har en gryende mistanke om at det kan dreie seg om mellom 10 og 20 fornærmede, sier påtaleansvarlig Bente Gerner til VG.

Da Oslo universitetssykehus ble anmeldt for to uker siden, ble det antatt at minst tre filippinske sykepleiere var involvert i saken. Men den har gradvis vokst i omfang. I tillegg til kvinnene som har jobbet under svært dårlige forhold i Oslo, skal tre ha jobbet i Nord-Norge, ifølge NRK.

En 65 år gammel møbelsnekker og hans kone skal ha brakt kvinnene til Norge. Ekteparet er nå varetektsfengslet og siktet for menneskehandel.

Flere ansatte ved Oslo universitetssykehus skal avhøres i saken neste uke, ifølge Aftenposten. Politiet vil ikke utelukke at sykehuset eller noen av de ansatte kan bli siktet for medvirkning til menneskehandel.

Minst tre av de filippinske kvinnene ble innlosjert i et hus i Holmenkollen, ifølge VG. De har forklart at møbelsnekkeren kjøpte mat til dem og at de ikke fikk gjøre innkjøp selv. I tillegg skal de ha tatt opp hvert sitt lån på 30.000 kroner og betalt mesteparten av pengene til møbelsnekkeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.