RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere kilometer kø på E6 etter kjedekollisjon

HER STÅR DET BOM: På E6 rett nord for Minnesundbrua har trafikken stoppet helt opp etter ulykken på Morskogen.
HER STÅR DET BOM: På E6 rett nord for Minnesundbrua har trafikken stoppet helt opp etter ulykken på Morskogen. (RB-tipser)
Sist oppdatert:
En trafikkulykke på Morskogen sørger for ekstra lange køer fra Minnesundbrua og nordover på E6 i påskeutfarten.

(Romerikes Blad)  Ulykken ble meldt til politiet ved 16.45-tida og tre biler var involvert.

Ifølge operasjonsleder Patrick Solberg skal ingen være alvorlig skadet i sammenstøtet, men ulykken førte til store problemer i trafikken.

– Køen står anslagsvis tre kilometer sørover fra ulykkesstedet i det nordgående kjørefeltet, sier operasjonslederen til RB ved 17.15-tida.

– Sovnet bak rattet

E6 ble åpnet for normal trafikk klokka 18.08. Operasjonsleder Solberg opplyser at en kvinnelig fører i 50-åra fra Nesodden har mistet førerkortet.

– Hun forklarte selv at hun ikke husket noe fra ulykken. Hun sier hun har sovnet. Dermed er førerkortet beslaglagt, forteller operasjonslederen.

Kvinnen har kommet kjørende sørover og ifølge vitner skjenet over i motgående kjørefelt. Der traff hun en møtende bil før kollisjonens tredje involverte bil kom kjørende inn i ulykken nordfra.

– Veien er ryddet og trafikken begynner å gå som normalt, men det er et etterslep av kø på flere kilomter som vil henge igjen en god stund utover, sier Solberg.

Skiltet omkjøring

Vaktoperatør Hilde Bjørnstad i Statens vegvesen forteller at før ulykken på Morskogen gikk påskeutfarten uten problemer nordover på E6. Med ulykken endret det seg.

– Rapporten tilbake går på flere kilometer kø. Vi har tent omkjøringskilt ved Kløfta og Jessheim i håp om å fordele trafikken som kommer sørfra noe, uttalte Bjørnstad.

Omkjøringen som skiltes er E16 til Skarnes og videre på fylkesvei 24 fram til veien går på E6 igjen ved Stange.

– Vær tålmodig

Vaktoperatøren oppfordrer de som er i ferd med å reise fra Oslo-området om å vurdere riksvei 4 gjennom Nittedal som et alternativ.

– Hva skal man gjøre hvis man allerede sitter i køen på E6?

– Da er det ikke så mye annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet. Vi har ikke fått så mange telefoner, så jeg tror folk skjønner at det er en ulykke og at det må ryddes opp før trafikken går som normalt, sier Bjørnstad.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Følg trafikken live her:


Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere