Flere kilometer kø ved fergekai

Det har tettet seg til på Fritz C. Riebers vei fredag ettermiddag. Veitrafikksentralen har ikke fått melding om at det har vært noen hendelser i trafikken som kan ha forårsaket køen.

Det har tettet seg til på Fritz C. Riebers vei fredag ettermiddag. Veitrafikksentralen har ikke fått melding om at det har vært noen hendelser i trafikken som kan ha forårsaket køen. Foto: Lars Selvik (Bergensavisen)

Det var store trafikkproblemer flere steder på Vestlandet fredag ettermiddag.

13.09.14 16:18

BERGEN (ba.no): Det har vært kø en rekke steder fredag ettermiddag. Det startet med lange køer på Fritz C. Riebers vei ut av sentrum i 1630-tiden. Omtrent samtidig ble det meldt om at trafikken sto i stampe over Nesttun.

Deretter begynte det også å korke seg i Arna og opp mot Voss, før det i 18-tiden toppet seg med flere kilometer kø mot fergekaien Halhjem på E39 i Os kommune.

Trafikkproblemene i bergensområdet har fortsatt ikke gitt seg klokken 1840 fredag kveld.

– Rundt Arna og Osterøy skal det være en del kø nå, men vi har ikke fått melding om noen hendelser, sa Randi Stohlberg ved veitrafikksentralen til BA.

Den eneste hendelsen som er registrert i dette området fredag ettermiddag, var kantstein som lå i rundkjøringen like før Arnanipatunnelen. Dette ble meldt i 1515-tiden, og entreprenør rykket ut for å rydde.

– Etter det ble det bare enda mer kø, men det har vart i flere timer etterpå, så det er nok ikke hele forklaringen, sa Stohlberg ved veitrafikksentralen.


ARNA OG VOSS

Frode Rinde var på vei mot Voss fredag ettermiddag, og fortalte at det også sto i stampe gjennom rundkjøringen i Arna.

– Gjennom Arnanipatunnelen lå vi nettopp i 40-50 kilometer, sa han.

– Har du sett noen årsaker til at det skal være kø?

– Nei, men det er vanvittig mye trafikk.

BILLETTSALG

Køene på Halhjem klokken 18 skyldtes trolig billettsalget til fergen. Trafikken fredag hopet seg opp. Etter det BA kjenner til skal køen ha strukket seg helt til Lepsøykrysset, tre kilometer unna kaien.

Da politiet hadde undersøkt saken, åpnet de kaien for fri ferdsel slik at billettene ble solgt fra kaien istedenfor i billettbodene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.