Gå til sidens hovedinnhold

Flere kjører i rus

40 prosent økning i sjåfører som kjører i ruspåvirket tilstand.

I løpet av juni og juli har Utrykningspolitiet (UP) kontrollert 119.028 sjåfører. Selv om de aller fleste kjører rusfritt på norske veier, ble 236 personer anmeldt av politiet, mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

- Dette er overtredelser vi gjerne ikke skulle ha sett. Ruspåvirket kjøring utgjør en fare i trafikken, og er en av årsakene til dødsulykker, sier Runar Karlsen, sjef for Utrykningspolitiet.

UP har kontrollert 16 prosent flere førere enn i samme periode i fjor, noe som har resultert i 40 prosent flere anmeldte rusførere enn i fjor. Manglende bruk av bilbelte har også økt med 14 prosent. Dette bekymrer UP-sjefen.

- Tellinger har vist at stadig flere bruker bilbelte, og dessuten avdekker politiet stadig færre overtredelser. Vi håper derfor sommerens tall ikke viser en ny negativ utvikling i bruk av bilbelte, sier Karlsen.

I tillegg har politiet registtrert 14.308 fartsovertredelser, og beslaglagt 1.084 førerkort. Selv om tallet er høyt, er dette likevel en nedgang fra i fjor. Da ble hele 18.403 sjåfører tatt for å kjøre for fort.

- Det har med andre ord vært en god utvikling, sier Karlsen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken