RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere kjører i rus

RUSPÅVIRKET: Utrykningspolitiet (UP) anmeldte 236 personer mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand, i sommer.
RUSPÅVIRKET: Utrykningspolitiet (UP) anmeldte 236 personer mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand, i sommer. Foto: Stian Lysberg Solum/ NTB scanpix
40 prosent økning i sjåfører som kjører i ruspåvirket tilstand.

I løpet av juni og juli har Utrykningspolitiet (UP) kontrollert 119.028 sjåfører. Selv om de aller fleste kjører rusfritt på norske veier, ble 236 personer anmeldt av politiet, mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand. 

- Dette er overtredelser vi gjerne ikke skulle ha sett. Ruspåvirket kjøring utgjør en fare i trafikken, og er en av årsakene til dødsulykker, sier Runar Karlsen, sjef for Utrykningspolitiet.

UP har kontrollert 16 prosent flere førere enn i samme periode i fjor, noe som har resultert i 40 prosent flere anmeldte rusførere enn i fjor. Manglende bruk av bilbelte har også økt med 14 prosent. Dette bekymrer UP-sjefen.

- Tellinger har vist at stadig flere bruker bilbelte, og dessuten avdekker politiet stadig færre overtredelser. Vi håper derfor sommerens tall ikke viser en ny negativ utvikling i bruk av bilbelte, sier Karlsen.

I tillegg har politiet registtrert 14.308 fartsovertredelser, og beslaglagt 1.084 førerkort. Selv om tallet er høyt, er dette likevel en nedgang fra i fjor. Da ble hele 18.403 sjåfører tatt for å kjøre for fort.

- Det har med andre ord vært en god utvikling, sier Karlsen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere